četrtek, 21. april 2016

Športi dan s pridihom olimpizma - Mini olimpijada za osnovne šole 2016

Eden izmed načinov, da se tudi otroci spoznajo z vrednotami ki jih ponuja olimpizem (mir, sodelovanje, prijateljstvo, poštene igre in čistega športa…) vodi tudi skozi olimpijado v malem. V Ljubljani jih za predšolske otroke pripravljamo že vrsto let, lani pa smo prvič sodelovanje omogočili tudi šolarjem prve triade. Izvajamo jo skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije in je namenjen tudi spodbujanju mladih k ukvarjanju s športom in hkrati predstavitvi dejavnosti društev. Ker gre za Olimpijske igre, ne manjka nič: dvignemo olimpijsko zastavo, preberemo olimpijsko zaobljubo in "prižgemo" olimpijski ogenj.

Nato sledi preizkus v več kot 15 športnih panogah. Otroci so razdeljeni v skupine po 10 - 15 otrok, ki krožijo med poligoni športnih panog. Na enem poligonu se zadržijo 10 minut. Po 10 - ih minutah sočasno vse skupine zamenjajo poligon. Vmes je poskrbljeno tudi za odmor.
Na koncu vsak otrok dobi spominsko "medaljo".

Šolam tako nudimo možnost, da z našo pomočjo in s sodelovanjem strokovnjakov na področju športne vzgoje z mladino, ki delujejo v naših društvih, izvedete olimpijsko obarvan športni dan.

Komu je namenjeno: učenci 1. - 3. razreda ljubljanskih osnovnih šol
Dan: četrtek, 8. september in petek, 9. september 2016
Čas: predvidoma od 9:00 do 12:00 (o točnem času bodo prijavljeni obveščeni)
Kraj: Ljubljana, Kongresni trg

Prijavite se preko spletne PRIJAVNICE.
ROK PREDPRIJAVE: 20.6.2016
ROK POTRDITVE PRIJAVE: 17.8.2016

Več informacij: vesna.paulic@siol.net




Ni komentarjev:

Objavite komentar