sreda, 24. junij 2015

TEDEN ŠPORTA V LJUBLJANI 2015 - objava in prijava

Pozdravljeni,

4. junija 2015 smo v Mestni hiši predstavili letošnji Teden športa v Ljubljani, ki bo potekal od 7. do 12. septembra 2015. Tako kot lansko leto, bo dogodek potekal med tednom na osnovnih šolah, zaključek bo pa v centru Ljubljane. Letos smo zaključek razdelili na dva dneva, in sicer bomo v petek, 11.9.2015 pripravili predstavitve za šolarje in v soboto, 12.9.2015, ko bo predstavitev namenjena vsem, ki si želijo ukvarjati s športom in pa tistim, ki še nimajo te želje, a jih bomo prepričali, da je ukvarjanje s športom zdravo in zabavno! 

V petek, 11.9.2015  (predvidoma od 9h do 15h) se bodo društva predstavila na Kongresnem trgu in na Bregu. Predstavitve so namenjene najprej osnovnošolcem, katere pričakujemo v dopoldanskem času, prav tako pa bomo o predstavitvah obvestili srednje šole, katere lahko pričakujemo po pouku. 

V soboto, 12.9.2015 (predvidoma od 9h do 18h) bodo predstavitve na Bregu in Novem trgu, tako kot lansko leto. Pričakujemo, da se boste panoge organizirale za skupne predstavitve preko celega dneva, lahko se pa tudi društva različnih panog dogovorite za sodelovanje. Za ta namen smo se na sestanku dogovorili, da bomo javno objavljali sprotno listo prijavljenih na Teden športa. S tem bomo pričeli po 24.6.2015.

Ker je za nami že slabo leto skupnega sodelovanja, društva veste kakšen je način predstavitve v mestu. Naša želja je, da bodo vaše predstavitve zanimive, nekoliko drugačne, kot to počnete vsakodnevno na treningu, predvsem pa zabavne in aktivne. Pripravite lahko različne nagradne igre, tekmovanja. 
Tisti, ki ste pripravljeni sodelovati tudi z drugimi panogami, lahko pripravite (vsaj za petek) skupen tekmovalni poligon z različnimi športnimi panogami, kar bi lahko šole izkoristile tudi za aktiven športni dan v centru mesta. Za nagrade bomo poskrbeli skupaj, ideje za to pa zbiramo na našem mailu!

V Razgibajmo Ljubljano bomo poskrbeli za reklamiranje, kolikor bo v naši moči (TV, radio, drugi mediji, splet, ... ), vsa društva, ki pa imate možnost, prosimo, da dogodek predstavite. 
Na vse OŠ po Ljubljani bodo razdeljeni plakati, na voljo pa bodo tudi reklamni letaki. O vseh podrobnostih se bomo dogovarjali sproti, preko maila, podrobneje pa po 15. avgustu. Razen s tistimi, ki imate posebne želje za zaključni dogodek - tisti javite čim prej, saj je potrebno pridobiti dodana dovoljenja.

Prednost pri prijavi imajo društva, ki so sofinancirana preko Letnega programa šport, MOL, vabljeni pa ste tudi vsa ostala društva, zavodi in posamezniki, s športno ponudbo in ponudbo, povezano s športom. 

Sodelovanje je brezplačno za društva, člane zvez športnih društev: Športne zveze Ljubljana, Športne zveze Univerze v Ljubljani, Zveze športnih društev Krim, Zveze športnih društev Slovan in Zveze športnih društev Svoboda. Ostala društva lahko zaprosite za članstvo v eni od zvez. Z ostalimi bomo sklenili poseben dogovor o sodelovanju. 

Da se bomo lažje lotili priprave Tedna športa, je rok za prvo prijavo 24. junij 2015!

Prijavite se lahko tu: Prijavnica za teden športa 2015

Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana, preko programa Letni programa športa, MOL, za leto 2015 in je eden izmed dogodkov, s katerimi društva, poleg izvajanja svojega programa, tudi sodelujete z MOL.
Predstavitev organizira konzorcij Razgibajmo Ljubljano, skupaj s  Hišo športa.

Lep pozdrav,
ekipa konzorcija Razgibajmo Ljubljano in Hiša športa
Katarina, Kristina, Žiga, Janez, Zvjezdan in Samo


Ni komentarjev:

Objavite komentar