ponedeljek, 1. avgust 2016

TEDEN ŠPORTA 2016 - Program in prijave

Teden športa je skoraj pred vrati. Za tiste, ki ste morda spregledali prijavo, imate to možnost najkasneje do 17.8.2016.

Na Tednu športa lahko sodelujejo vsa društva, ponudniki gibalnih, rekreativnih in športnih vadbenih programov. Teden športa je za ponudnike vadbe odlična možnost, da na začetku novega šolskega leta in vadbene sezone predstavijo svoje programe, za vse šole, šolarje, posameznike, skupine, starejše in mlajše, aktivne in neaktivne pa teden, ko bodo imeli možnost na enem mestu spoznati športno vadbo in programe športa v Ljubljani.


Ponudniki, ki bi se še prijavili za sodelovanje na Tednu športa, se najkasneje do  17. 8. 2016 lahko še prijavite preko spletne prijavnice.



Program TEDNA ŠPORTA 2016: 

Kam na vadbo - vadba na športnih objektih in površinah (5. in 6.9.2016)
Prva dva dneva bosta namenjena predvsem vodenim aktivnostim na zunanjih športnih objektih. 
Mestna občina Ljubljana ima urejene zunanje javne površine (trim steze in otoki, zunanje fitnes naprave, ...), ki jih prebivalci uporabljajo brezplačno. Otoki športa so opremljeni z navodili za uporabo tako, da jih lahko pravilno uporablja vsak uporabnik. Ker pa se naprave lahko uporabljajo tudi v kombinaciji z drugo vadbo, bomo na določenih lokacijah prikazali celostne vadbe. 
Spremljajte nas in obveščeni boste kje. 
K sodelovanju vabimo društva, klube, osebne trenerje in ostale športne strokovnjake.


Ali sem fit? (Mestni trg, Magistrat, 7.9.2016)
V sredo, 7. septembra bomo s Tednom športa sodelovali v sklopu predstavitev Zelene prestolnice Evrope in Evropskega tedna mobilnosti na Mestnem trgu, na Info točki ZPE pred Magistratom. 
Namen predstavitev in prepoznavanja športne aktivnosti je, da bi ljudje postali bolj »fit« in s tem tudi bolj »mobilni« in bi, zaradi drugačnega razmišljanja in načina življenja spremenili tudi vsakodnevne navade, med katere seveda spada tudi opuščanje vožnje z osebnimi avtomobili in izbira drugih prevoznih sredstev (kolo, rolerji, skike, skiro ipd).namenjena nagovarjanju in osveščanju premalo gibalno dejavnega dela odraslih Ljubljančank in Ljubljančanov. Zato k sodelovanju vabimo predvsem tiste ponudnike vadbenih programov in tudi drugih vsebin (pripomočki za vadbo, zdravo prehrano, meritve, svetovanje za zdrav način življenja, psihologija, zdravje...).
VEČ ...

Mini olimpijada (Kongresni trg, 8. in 9.9.2016)
Četrtek in petek, 8. in 9. september bosta namenjena predstavitvi gibalnih in športnih dejavnosti osnovnošolcev. Natančneje učencem prvega, drugega in tretjega razreda. Na Kongresnem trgu jim bomo pripravili dva športna dneva, na katerih se bo okoli tisoč otrok morda prvič srečalo z nekaterimi športnimi panogami.
VEČ ... 

Športna tržnica (Kongresni trg, park Zvezda, 10.9.2016)
Že tradicionalno Teden športa zaključujemo z najbolj množično obiskanem dogodkom, ki ga bomo letos postavili na Kongresni trg in v park Zvezda. Od 9. do 18. ure se bodo tam vrstile aktivne, interaktivne ali drugačne predstavitve društev, klubov in ostalih zainteresiranih ponudnikov takšnih ali drugačnih programov, ki ponujajo zdrav način življenja, predvsem skozi gibanje, rekreacijo in šport.
VEČ ...



Ni komentarjev:

Objavite komentar